feslegen.gen.tr
fesleğen

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Fesleğen Sosu

Fesleğen Sosu, yapımı oldukça basit bir tariftir. İtalyan mutfağından sofralarımıza gelmiştir. Kullanım alanları çok geniştir. Kızarmış yada ızgara yapılmış et yemeklerinde ve özellikle makarnalarda tercih edilir. Salatalarda ve pizzalarda da sıkça tercih edilir. Ayrıca sıcak yada soğuk sandviç arasında ve kahvaltıda kızarmış ekmek üzerinde sürülüp de yenilebilir. Çeşitli organizasyonlarda fesleğen sosu tek başına kullanılarak da hazırlanabilir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Kullanılan malzemelerin az olması çok kısa sürede hazırlanmasına olanak sağlar. Muhafaza ederken cam kavanozlar tercih edilebilir. 

Malzemeler
  • 3-4 dal fesleğen
  • 6-7 diş iri sarımsak
  • 50 gram çam fıstığı
  • 50 gram parmesan peyniri
  • 1 su bardak zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı

Fesleğenler saplarıyla birlikte iyice yıkanır ve havlu kağıt yardımıyla kurutulur.
Fesleğen Sosu

. Sarımsakların kabukları soyularak ikiye kesilir. Küçük bir tavada çam fıstıkları rengi değişene kadar kavrulur. Tavaya daha sona sarımsaklar ilave edilir. Çok kısa bir süre sarımsaklar da kavrulunca tava ocaktan alınır. Kavrulan çam fıstıkları ve sarımsaklar blendra alınır. Blendra daha sonra zeytinyağı eklenerek malzemeler püre haline getirilmeye başlanır. Fesleğenin sapları ve yaprakları parçalandıktan sonra baharatlar ve permasan peyniri de blendra eklenerek rondo işlemine yaklaşık 5 dakika daha devam edilir. Tüm malzemeler püre haline gelince fesleğen sosu cam kavanozlara alınır. Fesleğen sosu buzdolabında yaklaşık 1 hafta buzdolabının dondurucu kısmında ise 1-2 ay kadar muhafaza edilebilir.

Yayınlanma Tarihi : 04.05.2016 13:44:29

Fesleğen Sosu Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Fesleğen Sosu"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Fesleğen Bitkisi

Fesleğen bitkisi,, tek yıllık hayatları olan ve ılıman yerlerde yetişen güzel ve keskin kokulu bir bitki çeşididir. Fesleğen bitkisinin boyu yaklaşık olarak yirmi yada altmış santim arasında değişiklik göstermektedir. Açık yeşil,...

Fesleğen Kremi

Fesleğen Kremi; shea yağı içerir. Fesleğen kremi içerisinde bulunan eugenol ilem anestezik etki sağlamaktadır  Ayrıca fesleğen içerisinde kafur ve thymol denilen bileşikler sayesinde kaşıntıya karşı etkilidir Fesleğen kremi hem el...

Fesleğen Soslu Makarna

Fesleğen soslu makarna, Makarna birçoğumuzun severek yediği  karbonhidrat ağırlıklı bir besindir. Birçok diyetisyen makarnanın kilo yaptığını belirtse de makarna yemekten kendimizi alıkoyamıyoruz. Makarna çoğu zaman kurtarıcı bir...

Fesleğen Dikimi

Fesleğen Dikimi: Fesleğen ballıbabagiller familyasından tek yıllık genellikle ılıman bölgelerde yaşayan bir bitki türüdür. Fesleğenlerin yetişkinlerinde boy genellikle 20 ile 60 cm arasında olur. Renkleri açık yeşilden koyu yeş...

Fesleğen Çayı

Fesleğen çayı, Uzun yıllardır bahçelerimizde balkonlarımızda süs bitkisi olarak yetiştirdiğimiz fesleğeni son yıllarda yemeklerimize çeşni olarak ta kullanılmaktadır. Fesleğenin mis kokusu ve enfes aroması sayesinde hayatımızın bi...

Fesleğen Nasıl Bakılır

fesleğen Nasıl Bakılır, Fesleğenin bakımı son derece kolaydır zahmetsizdir. Yemekler ve salatalar için aroması ile çok iyi bir tatlandırıcıdır. Özellikle salatada ve soslarda ve çorbalarda tercih edilir. Dünya üzerinde fesleğen ba...

Fesleğen Otu

Fesleğen Otu, Fesleğen; Ballıbabagiller familyasından olup, yerli değildir süs bitkisi olarak yetiştirilir. Türkiye'de yetiştiği yerler ise ılıman bölgeler başta olmak üzere, sıcak ve kuru yerlerdir. Haziran, eylül ayları arasında...

Fesleğen Ağacı

Fesleğen Ağacı, latince adı Ocimum basilicum olan, ballıbabagiller Lamiaceae familyasında yer alan tek yıllık ve genelde ılıman bölgelerde yetişen bir tür bitkidir.Tarımı yemeklerde kullanılmak üzere yapılan fesleğen ağacının köke...

Saksıda Fesleğen

Saksıda fesleğen, birçok kişinin evinde beslediği doğal parfüm etkili bir çiçektir. Son derece etkili kokusuyla bulunduğu ortama güzel kokular saçan fesleğen çiçeği, bazı insanlar tarafından salata malzemesi olarak da kullanılabil...

Fesleğen Sos

Fesleğen Sos, Birçok restoranlarda ve hatta kafelerde bile yediğimiz yemekler müthiş soslar ilave edilerek lezzetlendirilir. Domates, kekik, kimyon ve mantar sosu gibi fesleğen sosu da yemeklere katıldığında yemeklerin lezzetine l...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

fesleğen, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018