Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Fesleğen Soslu Tavuk

Fesleğen Soslu Tavuk

Fesleğen soslu tavuk, Tavuk protein açısından oldukça zengin bir besindir. Yediden yetmişe birçok kişi tavuğu severek tüketmektedir. Tavuk pişirmenin birçok çeşidi bulunmaktadır. Çeşitli soslar hazırlayıp pişirilen tavuğu çok daha lezzetli hale getirilebilir. Örneğin beşamel sosu veya fesleğen sosu ile hazırlanmış tavuklar çok lezzetli olmaktadır ve birçok kişi beğenerek tüketmektedir. Fesleğen sosu tavuğa çok hoş bir aroma vererek lezzetli olmasını sağlamaktadır. Fesleğenin kokusu insanı sakinleştirir ve iştahını artırır. Bu nedenle fesleğen soslu tavuktan yedikçe yiyesiniz gelecektir. Üstelik özel misafirlerinize de hazırlayıp sunabileceğiniz yemeklerin içerisinde yer almaktadır. Fesleğen sosu sadece tavukta değil kırmızı et veya makarnalarda da kullanabiliriz. Fesleğen soslu tavuğu çocuklarımızda severek tüketeceklerdir. Fesleğen sosunu birçok şekilde hazırlayabiliriz. Benin bugün sizlerle paylaştığım fesleğen sosu en kolay ve en lezzeti olan şeklidir. Bu sos ile hazırladığımız tavuğun lezzetine doyamayacaksınız. Fesleğen soslu tavuğu en lezzetli şekilde hazırlamak istiyorsanız sizlerle paylaştığım tarife uymanız gerekmektedir.

Fesleğen soslu tavuk için gerekli malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü,
  • 2 adet kapya biberi,
  • 2 adet sivri biber,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,

Fesleğen sosu için gerekli malzemeler

  • 1 paket hazır krema,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen,

Fesleğen Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?


Fesleğen soslu tavuk hazırlamak için öncelikle tavukları pişirmekle başlıyoruz. İki adet tavuk göğsünü iri küpler halinde doğruyoruz ve teflon bir tavada sulanıp suyunu çekinceye kadar hiçbir şek eklemeden kavuruyoruz. Suyunu iyice çeken tavukların üzerine iki yemek kaşığı sıvı yağını ve tuzu ekleyip kavururken bir yandan kapya biberleri ve sivri biberleri iri iri doğrayıp tavuklara ilave ediyoruz. Biberler ve tavuklar kısık ateşte kavrulurken biz bir yandan fesleğen sosunu hazırlıyoruz.

Küçük bir tavada ince ince söğüş şeklinde kıydığımız soğanları iki kaşık tereyağı ile soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. İyice kavrulan soğanların üzerine bir paket hazır kremayı ekleyip tuz ve karabiber koyuyoruz. Son olarak da ince ince kıydığımız fesleğenleri eklediğimiz sosun altını kapatıp ocaktaki tavukların üzerine döküyoruz ateşte karıştırdığımız fesleğen soslu tavuğu şık bir servis tabağına alıyoruz. Üzerini fesleğen ve nane yaprakları ile süslediğimiz tavuk yemek masalarında yerini almaya hazırdır. Dilerseniz mevsim salatası ve pilav eşliğinde servis yapabilirsiniz şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 08:14:11
Fesleğen Soslu Tavuk ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Fesleğen Soslu Tavuk Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Fesleğen Soslu Tavuk"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Fesleğen Ekimi
Fesleğen Ekimi
Fesleğen Ekimi, Fesleğen evlerde sevilerek kullanılan yeşilliklerden biridir. Fesleğen çeşitleri sıcak güneşli yerleri seven bol su ihtiyacı duyan bir bitkidir. Salatalarda kullanılan güzel aroması olan bir tatlandırıcı olarak da kullanılmaktadır. Ay...
Fesleğen Çiçeği
Fesleğen Çiçeği
Fesleğen Çiçeği, Birçok kişinin evinde, balkonunda ya da bahçesinde yetiştirdiği fesleğen çiçeğinin hoş kokusunu sevmeyen yoktur herhalde. Mis gibi kokusuyla ilkbahar mevsiminden sonbahar mevsiminin sonlarına kadar yeşil kalabilen ve kış geldiği zama...
Fesleğen Bakımı
Fesleğen Bakımı
Fesleğen Bakımı: Fesleğen ballıbabagiller familyasında hoş kokusu olan bitkidir. Fesleğenin Ana Vatanı Güney Asya olarak bilinmektedir. Fesleğen ülkemizde Akdeniz bölge sininin kıyı kesimlerinde ve Ege bölgesinde yetiştirilmektedir. Fesleğen çalımsı ...
Fesleğen Yetiştirmek
Fesleğen Yetiştirmek
Fesleğen yetiştirmek, Fesleğen bitkisi hem dış mekanlarda hem de iç mekânda kullanılan süs bitkileri arasında yer alır. Ayrıca yemeklere, salataların üzerine aroması için kullanılan kuru ve taze bitkiler arasında yer alır. Fesleğenin birbirinden lezz...
Kuru Fesleğen
Kuru Fesleğen
Kuru Fesleğen, En çok Akdeniz Bölgesi'nde mutfaklarda tüketilen ve yapılan yemeklere ayrı bir aroma katan fesleğen, sağlığa oldukça faydası olan bir bitkidir. Ilıman bölgelerde yetiştirilebilen fesleğen bitkisinin taze açmış çiçekli dalları ve tohuml...
Fesleğen Çeşitleri
Fesleğen Çeşitleri
Fesleğen çeşitleri, Evlerimizin bahçelerinde güzel kokması için kullandığımız, aynı zamanda sinek kovucu özelliğinin olması ve yemeklerde, salatalarda ve soslarda kullandığımız ferahlatıcı ve lezzet verici bir bitkidir. Nane kadar kesif semizotu gibi...
Kremalı Fesleğen Soslu Makarna
Kremalı Fesleğen Soslu Makarna
Kremalı Fesleğen Soslu Makarna, makarna herkesin sevdiği bir yemektir. Genç kızların birçoğunun ilk öğrendiği yemek türüdür. Üniversite öğrencilerinin veli nimetidir. Makarna genelde klasik olarak yoğurtlu, kıymalı, salçalı gibi çeşitleri vardır. Anc...
Mor Fesleğen
Mor Fesleğen
Mor Fesleğen, tropik ılıman bölgelerde yetişen bir bitkidir. Mor fesleğenin ana vatanı olarak, Hindistan bilinir Güney Asya ülkelerinin çoğunda yetişmekte olan mor fesleğen. Akdeniz mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan bir bitkidir. Mor fesleğen (...
Fesleğen Kokusu
Fesleğen Kokusu
Fesleğen Kokusu, bu bitki ülkemizde hemen hemen her yerde yetişmesine rağmen genel olarak Akdeniz ve Ege bölgesi kıyılarında yetişmektedir. Bir diğer adı da reyhan olarak bilinmektedir. Yaprak rengi olarak üst katmanları yeşil olup aşağı doğru indikç...
Taze Fesleğen
Taze Fesleğen
Taze fesleğen, tüylü bir yapıya sahip olan bitki, 60 santime kadar boylanabilir. Yuvarlak ve oval yaprakları vardır. Bitki beyaz ya da kırmızı çiçek açar. Çok yıllık otsu bir bitkidir ve aromatik bir tada sahiptir. Taze fesleğen farklı sos ve et yeme...
Fesleğen Şerbeti
Fesleğen Şerbeti
Fesleğen Şerbeti, çoğunlukla bu şerbet reyhan şerbeti olarak bilinmektedir. Ancak pek çok kişi bu şerbeti belki de ilk defa duymuş olabilir. Hatta şaşırmış bile olabilir, çünkü bu kadar keskin kokuya sahip olan fesleğen bitkisinden bu kadar lezzetli ...
Fesleğen
Fesleğen
Fesleğen, ılıman bölgelerde yetiştirilen ballıbabagiller familyasında ocimum türü olan tek yıllık bir bitki türüdür. Yetiştiğinde genellikle boyu 20-60 cm'ye kadar olur. Fesleğenin anavatanı Güney Asya bölgesidir. Ülkemizde de ılıman iklimin hüküm sü...

 

Fesleğen Ekimi
Fesleğen Çiçeği
Fesleğen Bakımı
Fesleğen Yetiştirmek
Kuru Fesleğen
Fesleğen Çeşitleri
Kremalı Fesleğen Soslu Makarna
Fesleğen Soslu Tavuk
Mor Fesleğen
Fesleğen Kokusu
Taze Fesleğen
Fesleğen Şerbeti
Fesleğen
Fesleğen Baharatı
Fesleğenin Cilde Faydaları
Fesleğen Mantarı
Fesleğen Kurusu
Fesleğen Tohumu
Fesleğen Nasıl Bakılır
Fesleğen Yaprağı
Fesleğen Sosu
Fesleğen Yağı
Saksıda Fesleğen
Fesleğen Ağacı
Fesleğen Faydaları
Fesleğen Dikimi
Fesleğen Reyhan
Fesleğen Otu
Fesleğen Çayı
Fesleğen Sos
Popüler İçerik
Fesleğen Baharatı
Fesleğen Baharatı
Fesleğen Baharatı, Fesleğenin Ana vatanı Güney Asya'dır. Akdeniz iklimini de kendi içinde bulunduran Türkiye'nin Ege ve Akdeniz kıyı bölgelerinde sıkç...
Fesleğenin Cilde Faydaları
Fesleğenin Cilde Faydaları
Fesleğenin cilde faydaları, sağlıklı bir cildin işaretleri aralarında cildin pürüzsüz, parlak ve ışıltılı görünmesi vardır. Cildin belli sebeplerle pü...
Fesleğen Mantarı
Fesleğen Mantarı
Fesleğen Mantarı, Fesleğen mantarının bilimsel ismi botelus edulis’tir. Çörek mantarı, kuzu mantarı ve ayı mantarı olarak da bilinen fesleğen mantar...
Fesleğen Kurusu
Fesleğen Kurusu
Fesleğen kurusu, Dünyada doğada bulunan milyonlarca bitkilerden bir tanesi olan fesleğen diğer tüm bitkilerde olduğu gibi bilinçli bir şekilde kullanı...
Fesleğen Tohumu
Fesleğen Tohumu
Fesleğen Tohumu, Fesleğen güzel kokusuyla hem bahçelerimizde hem balkonlarımızda yetiştirebileceğimiz ballıbabagiller familyasında gelen bir bitki t...
Fesleğen Nasıl Bakılır
Fesleğen Nasıl Bakılır
fesleğen Nasıl Bakılır, Fesleğenin bakımı son derece kolaydır zahmetsizdir. Yemekler ve salatalar için aroması ile çok iyi bir tatlandırıcıdır. Özelli...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Fesleğen Ekimi
Fesleğen Çiçeği
Fesleğen Bakımı
Fesleğen Yetiştirmek
Kuru Fesleğen
Fesleğen Krem
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Fesleğen Krem
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024