Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Fesleğen Sosu

Fesleğen Sosu

Fesleğen Sosu, yapımı oldukça basit bir tariftir. İtalyan mutfağından sofralarımıza gelmiştir. Kullanım alanları çok geniştir. Kızarmış ya da ızgara yapılmış et yemeklerinde ve özellikle makarnalarda tercih edilir. Salatalarda ve pizzalarda da sıkça tercih edilir. Ayrıca sıcak ya da soğuk sandviç arasında ve kahvaltıda kızarmış ekmek üzerinde sürülüp de yenilebilir. Çeşitli organizasyonlarda fesleğen sosu tek başına kullanılarak da hazırlanabilir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Kullanılan malzemelerin az olması çok kısa sürede hazırlanmasına olanak sağlar. Muhafaza ederken cam kavanozlar tercih edilebilir.

Fesleğen Sosu Malzemeleri

  • 3-4 dal fesleğen
  • 6-7 diş iri sarımsak
  • 50 gram çam fıstığı
  • 50 gram parmesan peyniri
  • 1 su bardak zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Fesleğen Sosu Nasıl Yapılır?


Fesleğenler saplarıyla birlikte iyice yıkanır ve havlu kâğıt yardımıyla kurutulur. Sarımsakların kabukları soyularak ikiye kesilir. Küçük bir tavada çam fıstıkları rengi değişene kadar kavrulur. Tavaya daha sona sarımsaklar ilave edilir. Çok kısa bir süre sarımsaklar da kavrulunca tava ocaktan alınır. Kavrulan çam fıstıkları ve sarımsaklar karıştırıcıya alınır. Karıştırıcıya daha sonra zeytinyağı eklenerek malzemeler püre haline getirilmeye başlanır. Fesleğenin sapları ve yaprakları parçalandıktan sonra baharatlar ve permasan peyniri de karıştırıcıya eklenerek rondo işlemine yaklaşık 5 dakika daha devam edilir. Tüm malzemeler püre haline gelince fesleğen sosu cam kavanozlara alınır. Fesleğen sosu buzdolabında yaklaşık 1 hafta buzdolabının dondurucu kısmında ise 1-2 ay kadar muhafaza edilebilir.
Son Güncelleme : 19.01.2024 22:54:51
Fesleğen Sosu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Fesleğen Sosu Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Fesleğen Sosu"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Fesleğen Ekimi
Fesleğen Ekimi
Fesleğen Ekimi, Fesleğen evlerde sevilerek kullanılan yeşilliklerden biridir. Fesleğen çeşitleri sıcak güneşli yerleri seven bol su ihtiyacı duyan bir bitkidir. Salatalarda kullanılan güzel aroması olan bir tatlandırıcı olarak da kullanılmaktadır. Ay...
Fesleğen Çiçeği
Fesleğen Çiçeği
Fesleğen Çiçeği, Birçok kişinin evinde, balkonunda ya da bahçesinde yetiştirdiği fesleğen çiçeğinin hoş kokusunu sevmeyen yoktur herhalde. Mis gibi kokusuyla ilkbahar mevsiminden sonbahar mevsiminin sonlarına kadar yeşil kalabilen ve kış geldiği zama...
Fesleğen Bakımı
Fesleğen Bakımı
Fesleğen Bakımı: Fesleğen ballıbabagiller familyasında hoş kokusu olan bitkidir. Fesleğenin Ana Vatanı Güney Asya olarak bilinmektedir. Fesleğen ülkemizde Akdeniz bölge sininin kıyı kesimlerinde ve Ege bölgesinde yetiştirilmektedir. Fesleğen çalımsı ...
Fesleğen Yetiştirmek
Fesleğen Yetiştirmek
Fesleğen yetiştirmek, Fesleğen bitkisi hem dış mekanlarda hem de iç mekânda kullanılan süs bitkileri arasında yer alır. Ayrıca yemeklere, salataların üzerine aroması için kullanılan kuru ve taze bitkiler arasında yer alır. Fesleğenin birbirinden lezz...
Kuru Fesleğen
Kuru Fesleğen
Kuru Fesleğen, En çok Akdeniz Bölgesi'nde mutfaklarda tüketilen ve yapılan yemeklere ayrı bir aroma katan fesleğen, sağlığa oldukça faydası olan bir bitkidir. Ilıman bölgelerde yetiştirilebilen fesleğen bitkisinin taze açmış çiçekli dalları ve tohuml...
Fesleğen Çeşitleri
Fesleğen Çeşitleri
Fesleğen çeşitleri, Evlerimizin bahçelerinde güzel kokması için kullandığımız, aynı zamanda sinek kovucu özelliğinin olması ve yemeklerde, salatalarda ve soslarda kullandığımız ferahlatıcı ve lezzet verici bir bitkidir. Nane kadar kesif semizotu gibi...
Kremalı Fesleğen Soslu Makarna
Kremalı Fesleğen Soslu Makarna
Kremalı Fesleğen Soslu Makarna, makarna herkesin sevdiği bir yemektir. Genç kızların birçoğunun ilk öğrendiği yemek türüdür. Üniversite öğrencilerinin veli nimetidir. Makarna genelde klasik olarak yoğurtlu, kıymalı, salçalı gibi çeşitleri vardır. Anc...
Fesleğen Soslu Tavuk
Fesleğen Soslu Tavuk
Fesleğen soslu tavuk, Tavuk protein açısından oldukça zengin bir besindir. Yediden yetmişe birçok kişi tavuğu severek tüketmektedir. Tavuk pişirmenin birçok çeşidi bulunmaktadır. Çeşitli soslar hazırlayıp pişirilen tavuğu çok daha lezzetli hale getir...
Mor Fesleğen
Mor Fesleğen
Mor Fesleğen, tropik ılıman bölgelerde yetişen bir bitkidir. Mor fesleğenin ana vatanı olarak, Hindistan bilinir Güney Asya ülkelerinin çoğunda yetişmekte olan mor fesleğen. Akdeniz mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan bir bitkidir. Mor fesleğen (...
Fesleğen Kokusu
Fesleğen Kokusu
Fesleğen Kokusu, bu bitki ülkemizde hemen hemen her yerde yetişmesine rağmen genel olarak Akdeniz ve Ege bölgesi kıyılarında yetişmektedir. Bir diğer adı da reyhan olarak bilinmektedir. Yaprak rengi olarak üst katmanları yeşil olup aşağı doğru indikç...
Taze Fesleğen
Taze Fesleğen
Taze fesleğen, tüylü bir yapıya sahip olan bitki, 60 santime kadar boylanabilir. Yuvarlak ve oval yaprakları vardır. Bitki beyaz ya da kırmızı çiçek açar. Çok yıllık otsu bir bitkidir ve aromatik bir tada sahiptir. Taze fesleğen farklı sos ve et yeme...
Fesleğen Şerbeti
Fesleğen Şerbeti
Fesleğen Şerbeti, çoğunlukla bu şerbet reyhan şerbeti olarak bilinmektedir. Ancak pek çok kişi bu şerbeti belki de ilk defa duymuş olabilir. Hatta şaşırmış bile olabilir, çünkü bu kadar keskin kokuya sahip olan fesleğen bitkisinden bu kadar lezzetli ...

 

Fesleğen Ekimi
Fesleğen Çiçeği
Fesleğen Bakımı
Fesleğen Yetiştirmek
Kuru Fesleğen
Fesleğen Çeşitleri
Kremalı Fesleğen Soslu Makarna
Fesleğen Soslu Tavuk
Mor Fesleğen
Fesleğen Kokusu
Taze Fesleğen
Fesleğen Şerbeti
Fesleğen
Fesleğen Baharatı
Fesleğenin Cilde Faydaları
Fesleğen Mantarı
Fesleğen Kurusu
Fesleğen Tohumu
Fesleğen Nasıl Bakılır
Fesleğen Yaprağı
Fesleğen Sosu
Fesleğen Yağı
Saksıda Fesleğen
Fesleğen Ağacı
Fesleğen Faydaları
Fesleğen Dikimi
Fesleğen Reyhan
Fesleğen Otu
Fesleğen Çayı
Fesleğen Sos
Popüler İçerik
Fesleğen
Fesleğen
Fesleğen, ılıman bölgelerde yetiştirilen ballıbabagiller familyasında ocimum türü olan tek yıllık bir bitki türüdür. Yetiştiğinde genellikle boyu 20-6...
Fesleğen Baharatı
Fesleğen Baharatı
Fesleğen Baharatı, Fesleğenin Ana vatanı Güney Asya'dır. Akdeniz iklimini de kendi içinde bulunduran Türkiye'nin Ege ve Akdeniz kıyı bölgelerinde sıkç...
Fesleğenin Cilde Faydaları
Fesleğenin Cilde Faydaları
Fesleğenin cilde faydaları, sağlıklı bir cildin işaretleri aralarında cildin pürüzsüz, parlak ve ışıltılı görünmesi vardır. Cildin belli sebeplerle pü...
Fesleğen Mantarı
Fesleğen Mantarı
Fesleğen Mantarı, Fesleğen mantarının bilimsel ismi botelus edulis’tir. Çörek mantarı, kuzu mantarı ve ayı mantarı olarak da bilinen fesleğen mantar...
Fesleğen Kurusu
Fesleğen Kurusu
Fesleğen kurusu, Dünyada doğada bulunan milyonlarca bitkilerden bir tanesi olan fesleğen diğer tüm bitkilerde olduğu gibi bilinçli bir şekilde kullanı...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Fesleğen Ekimi
Fesleğen Çiçeği
Fesleğen Bakımı
Fesleğen Yetiştirmek
Kuru Fesleğen
Fesleğen Krem
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Fesleğen Krem
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024