Fesleğen Yaprağı Fesleğen, Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinde yetişen yeşil yapraklı otsu bir bitkidir. Ancak özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak bulunur. Fesleğen, ılıman bölgeleri seven ve genellikle bir yıllık bir bitki olarak bilinir. Ayrıca fesleğen, evlerde saksılarda da kolaylıkla yetiştirilebilir. Fesleğen yaprağı, hem taze hem de kuru olarak yemeklerde kullanılır. Taze fesleğen yaprakları salatalarda tüketilebilirken, kuru fesleğen yaprakları baharat olarak çorba ve yemeklerde kullanılır. Bunun yanı sıra, fesleğen yaprağı çeşitli hastalıkların tedavisinde şifa kaynağı olarak da kullanılır. Şimdi fesleğen yaprağının nasıl kullanıldığını ve faydalarını inceleyelim. Fesleğen Yaprağı Çayı 6-7 dal fesleğen yaprağını, 4 su bardağı kaynar suyun içine atıp 2-3 dakika kaynatın ve demlenmeye bırakın. Sonrasında içine bal ya da limon sıkarak içebilirsiniz. Ancak fesleğen çayını sade tüketmek daha faydalıdır. Bu çayı günde iki üç bardak aç karnına içebilirsiniz. Fesleğen çayının vücut için birçok faydası bulunmaktadır. Fesleğen Yaprağının Faydaları Nelerdir?
Fesleğenin Yan Etkileri Fesleğenin bazı yan etkileri de bulunmaktadır. Fazla tüketildiğinde zehirlenmeye yol açabilir. Ayrıca kanser hastaları fesleğen çayını ya da tazesini kullanmamalıdır. Gebe ve emzirme döneminde olanlar da fesleğen tüketiminden kaçınmalıdır. Bunun dışında fesleğen, evlerde süs bitkisi olarak kullanılır ve bu sayede sivrisineklerin evlere girmesini önler. |