Fesleğen Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Fesleğen Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Fesleğen soslu makarna, Makarna birçoğumuzun severek yediği karbonhidrat ağırlıklı bir besindir. Birçok diyetisyen makarnanın kilo yaptığını belirtse de makarna yemekten kendimizi alıkoyamıyoruz. Makarna çoğu zaman kurtarıcı bir yemek görevi görmektedir. Özellikle çalışan bayanların işten yorgun gelip bugün ne pişirsem sorusuna en iyi alternatiftir makarna. Birçok kişi makarnayı bildiğimiz gibi bol salçalı sever. Bir çoğumuzda makarnayı çeşitli soslarla zenginleştirip tüketmeyi tercih eder. Örneğin patlıcan soslu, domates soslu veya fesleğen soslu makarnalar hazırlamak hem zevkli hem de çok daha lezzetli olacaktır. Bunların içerisinde bizim evde en çok tüketilen fesleğen soslu makarnadır. Fesleğenin enfes aroması makarnaya çok hoş bir tat vermektedir. Üstelik fesleğenin faydaları saymakla bitmediği gibi kişiye Sakinlik verir ve bütün günün yorgunluğu alır götürür. Birçok kişi fesleğen soslu makarnayı sık sık hazırlayıp tüketirken birçoğu da daha önce hiç denememiştir. Bugün ben hiç denemeyenler için fesleğen soslu makarna tarifini paylaşıyorum.

Fesleğen soslu makarna için gerekli malzemeler
  • 1 paket spagetti makarna
  • 1,5 litre su
  • 1 çay kalığı tuz
  • 1-2 damla sıvı yağ
Fesleğen sosu için gerekli malzemeler
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı mozerella
  • Yarım demet fesleğen
  • 1 paket hazır krema
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Fesleğen Soslu Makarna Nasıl Yapılır?

Öncelikle Derince bir tencereye 1,5 litre suyu koyup kaynatıyoruz. Daha sonra kaynayan suya tuz ve birkaç damla sıvı yağ damlatıp makarnayı içerisine bırakıyoruz. Makarnayı haşlama süresi paketin üzerinde yazacaktır genelde 8 10 dakikadır. Makarna haşlanırken biz bir yandan fesleğen sosunu hazırlıyoruz küçük bir tavaya zeytinyağı ve ince ince kıydığımız sarımsakları hafifçe kavuruyoruz. Daha sonra kaşar veya mozerella peynirini, tuzu ve karabiberi ilave edip ocaktan indiriyoruz. Ocaktan aldığımız sosun üzerine ince ince kıydığımız fesleğeni ve kremayı ekliyoruz. Taze yerine kuru fesleğen kullanacaksanız sarımsaklarla birlikte ekleyebilirsiniz. Daha sonra ocaktan alıp soğuk su ile şokladığımız makarnanın suyunu süzüp şık bir servis tabağına alıyoruz. Ardından özenle hazırladığımız fesleğen sosunu üzerine gezdirip servis yapıyoruz. Denemenizi umarak şimdiden afiyet olsun diyorum.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Fesleğen Çeşitleri Nelerdir?

Fesleğen Çeşitleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fesleğen Yetiştirmek

Fesleğen Yetiştirmek

Saksıda Fesleğen

Saksıda Fesleğen

Fesleğen Sos Tarifi ve Malzemeleri

Fesleğen Sos Tarifi ve Malzemeleri

Fesleğen Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Fesleğen Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Fesleğen Mantarı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Fesleğen Mantarı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Fesleğen Ekimi Nasıl Yapılır?

Fesleğen Ekimi Nasıl Yapılır?

Güncel

Fesleğen Dikimi Türleri ve Özellikleri

Fesleğen Dikimi Türleri ve Özellikleri

Fesleğen Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fesleğen Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fesleğen Nasıl Bakılır?

Fesleğen Nasıl Bakılır?

Fesleğen Türleri ve Özellikleri

Fesleğen Türleri ve Özellikleri

Fesleğen Kremi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Fesleğen Kremi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Mor Fesleğen Türleri ve Özellikleri

Mor Fesleğen Türleri ve Özellikleri