Fesleğen Sos Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Fesleğen Sos Tarifi ve Malzemeleri

Birçok restoran ve kafede yediğimiz yemekler, çeşitli soslar eklenerek lezzetlendirilir. Domates, kekik, kimyon ve mantar sosu gibi fesleğen sosu da yemeklere eklendiğinde harika bir aroma kazandırır. Özellikle et yemekleri ve makarnalar, fesleğen sosu sayesinde çok daha farklı bir lezzete bürünür. Makarna, birçok kişinin kolaylıkla yapabileceği pratik yemekler arasındadır. Çoğu kişi, özellikle de çalışan kadınlar, akşam yemeklerinde makarnayı sıklıkla yapabilirler. Fesleğen sosu, makarnalara en çok yakışan soslardan biridir. Size tarifini vereceğim enfes fesleğen sosu sayesinde pişireceğiniz makarnalar farklı bir lezzet kazanacak. Oldukça kolay ve pratik yapılan fesleğen sosunun malzemeleri de oldukça azdır ve fesleğen de kolaylıkla bulabileceğiniz bir bitkidir. Bu nedenle fesleğen sosunu kolaylıkla yapabilirsiniz. Evde kendinizin yapacağı fesleğen sosu sayesinde hem yemeğinize lezzet katacak hem de fesleğenin sağlığa olan faydalarından yararlanmış olacaksınız. Sizlerle tarifini paylaşacağım fesleğen sosu ile oldukça enfes yemekler yapabilir ve aynı zamanda da sağlıklı beslenebilirsiniz.

Fesleğen Sos Malzemeleri

  • Bir demet fesleğen
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • Bir tutam tuz
Fesleğen Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?

Fesleğen sosu en çok makarnalara yakışır ancak tavada ya da ızgarada yapılacak et yemeklerinin yanında da servis edilebilir.

Fesleğen sosunu hazırlamadan önce fesleğenin yapraklarını alın ve bol suyla güzelce yıkayın. Daha sonra sarımsakların kabuklarını soyup hazırlayın. Ardından yıkadığınız fesleğen yapraklarını ve sarımsağı dilediğiniz miktarda tuz ilave ederek havanda dövün ya da blenderden geçirerek püre haline getirin. Püre haline getirdiğiniz fesleğenlerin içerisine bir su bardağı zeytinyağını da ilave ederek iyice karıştırın. Fesleğen sosunuz hazır. Dilerseniz evde hazırladığınız fesleğen sosunun içerisine çam fıstığı, dolmalık fıstık, ceviz içi ya da rendelenmiş parmesan peyniri ilave edebilirsiniz. Hazırladığınız sosu isterseniz taze olarak tüketebilir, dilerseniz de cam bir kavanozun içerisinde buzdolabında birkaç gün muhafaza edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Fesleğen Çeşitleri Nelerdir?

Fesleğen Çeşitleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Saksıda Fesleğen

Saksıda Fesleğen

Fesleğen Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Fesleğen Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Fesleğen Yetiştirmek

Fesleğen Yetiştirmek

Fesleğen Sos Tarifi ve Malzemeleri

Fesleğen Sos Tarifi ve Malzemeleri

Fesleğen Ekimi Nasıl Yapılır?

Fesleğen Ekimi Nasıl Yapılır?

Güncel

Fesleğen Tohumu Türleri ve Özellikleri

Fesleğen Tohumu Türleri ve Özellikleri

Güncel

Fesleğen Bakımı Nasıl Yapılır?

Fesleğen Bakımı Nasıl Yapılır?